Є питання? Телефонуй нам: 05443-97-1-52

Дороги – артерії економіки. Так говорять фахівці про транспортне і інфраструктурне сполучення в країні.

Але в маленьких селах – це ще й артерії життя. Адже без зручної чи хоча б стерпної дороги життя в селах завмирає: люди зайвий раз не планують поїздок або ж змушені підлаштовуватися під сумні реалії. У серпні цього року в Дяківці Буринського району головна дорожня артерія в селі дала збій. Дорога районного значення Буринь-Копилове з’єднує село з райцентром. Вона проходить по дамбі через річку Вижлицю. Колись давно тут автомобілі тягали черговими тракторами, а у 1974 році зробили дамбу і вкрили її залізобетонними плитами. Ще з весни частина плит зіпсувалася, тож і їздити тут стало небезпечно. Постало питання, як швидко виправити ситуацію.

Дмитро Здойма, голова Дяківської сільської ради Буринського району: «Бюджет нашого села невеликий, тож кожна копійка на рахунку. Тим паче, що для такого ремонту потрібна спеціальна техніка. Тому ми звернулися до нашого земляка В’ячеслава Колосова, який є представником агрофірми «Вікторія», і поросили допомогти вирішити цю проблему. Буквально за декілька днів на дамбі з’явилась техніка». Екскаватор, вантажівка, кран і спеціалісти під орудою В’ячеслава Колосова з ранку розпочали роботи. Допомагати працівникам вийшли і місцеві жителі. Закипіла робота на дамбі. Старі аварійні плити зняли краном і вивезли, одночасно КАМАЗом підвезли нові. Спроектували профіль поверхні. Одразу ж підвозять щебінь, з яким вправляють помічники із місцевих. Працюють без обіду.

В’ячеслав Колосов, представник агрофірми «Вікторія» у Буринському районі: «Ця дамба і дорога на ній побудовані у 1974 році. З того часу ніхто і нічого тут не робив. Мені приємно, що ми змогли допомогти громаді, а найбільше, що сама громада не була осторонь, що знайшлися активні громадяни і також запропонували свою допомогу в роботі. Значить, не все у нас так погано, як декому здається, і люди йдуть один одному назустріч».

Насамкінець, для укріплення конструкції дамби завезли декілька тон глини. Здавалося б, усе, але аграрії не змогли відмовити голові ще в одному проханні. До вечора між селами Гаткою та Кошарським, – це населені пункти Дяківської сільської ради, – підсипали дорогу та вирівняли поверхню дамби. І хоча працівники агрофірми і попрацювали без обіду, зате не аби як їм смакувала вечеря, адже зробили добру справу для своїх земляків, і дякувала їм за це вся Дяківка, а люди тут працьовиті і добрі!