Є питання? Телефонуй нам: 05443-97-1-52

26 військових із Білопільщини отримають по 2 гектари для ведення особистого селянського господарства. Сумський Держгеокадастр виділив потрібну землю. За словами в. о. начальника ГУ Держгеокадастру в Сумській області Ірини Шевцової, зараз цей процес є надто складним, адже вільної землі поки що на всіх учасників АТО не вистачає.

Втім, вони ведуть перемовини з орендарями та місцевою владою, і в результаті ветерани землю отримують. Процес пішов – бійці радіють. Землю держава дає безкоштовно, а ось виготовлення технічної документації – справа недешева. Але тут ветеранам пощастило. Звернувшись до найбільшого на Білопільщині агровиробника, вони знайшли підтримку. Кажуть, агрофірма «Вікторія» допомогла їм організаційно та бере на себе витрати з виготовлення проектної документації.

Євген Єфіменко, співголова ГО «Воїни АТО Білопільщини»: «Дуже вдячний спеціалістам агрофірми «Вікторія», які взяли на себе всі фінансові витрати з оформлення цієї проектної документації, будемо далі з ними співпрацювати і мотивувати інші організації, з інших районів, областей, на плідну співпрацю. Як кажуть – гуртом і батька легше бити».

Земля, яку отримують учасники АТО – не чагарники, а рілля доброї якості, запевняють у Держгеокадастрі. Справжні українські чорноземи – для справжніх українських патріотів та захисників.