Є питання? Телефонуй нам: 05443-97-1-52

Технічний директор агрофірми «Вікторія» Роман Бабенко впевнено дивиться на можливі зимові «сюрпризи».

У минулому році на початку грудня Сумщину засипало снігом. Негода, як завжди, прийшла неочікувано, тож більшість комунальних служб були в розпачі. Начебто готувались, але з такою навалою снігу могла впоратись лише потужна техніка аграріїв. Так і сталося.

Наприклад, за особистого сприяння технічного директора агрофірми «Вікторія» Романа Бабенка вся техніка підприємства виїхала на розчистку доріг. Тоді протягом декількох днів зі снігового полону вдалося звільнити 23 населені пункти.

«Минулорічну зиму з її снігопадами згадую досі, – розповідає Роман Вікторович. – Коли снігу випало стільки, що звечора стало зрозумілим – на ранок буде пізно, я дав команду нашим трактористам (механізаторам) виходити на розчистку доріг вночі. Ми тоді усвідомлювали, що кожна хвилина на вагу золота. Адже зранку мають прийти на роботу наші тваринники, машини молокозаводів забрати молоко, у магазини везтимуть хліб, а не дай Бог, хвороба чи пожежа. Тоді декілька днів поспіль, залучивши потужну техніку, ми боролись зі стихією, не жалкуючи ні часу, ні сил. Особливо запам’яталась розчистка доріг на Сергіїівку, Павленкове, Верхосулку. Довелось не лише трактори залучати, а й маніпулятори. Складно йшла очистка доріг до Курасового, Машарів, Олександрівки. Але треба віддати належне, там роботами особисто керував директор одного з наших господарств Пасько Сергій Михайлович. І йому вдалося приборкати наслідки стихії. Хотілося, щоб інші господарства також бралися до цієї роботи, адже в минулому році довелось рятувати людей в Тимірязівці, на вулицях Робітничий, Виноградній. Було приємно чути подяку від жителів, тож тепер у планах допомогти і цим територіям».

Уже з листопада технічний директор агрофірми постійно контролює готовність техніки у складних погодних умовах. Начальник технічної служби агрофірми «Вікторія» Григорій Іваницький розповідає: «Для нас від погоди жодних неприємностей не може бути. Паливо-мастильні матеріали за сезоном, запасних частин з головою. Готові будь якої миті допомогти людям».