Є питання? Телефонуй нам: 05443-97-1-52

Коли всю Сумщину засипає снігом, дороги в новоствореній Миколаївській громаді та в багатьох селах Білопільського та Буринського районів зразково чисті завдяки аграріям.

Ще на початку зими Сумщину добряче замело. Негода, як завжди, прийшла неочікувано, тож більшість комунальних служб були в розпачі. Начебто готувались, але з такою навалою снігу могла впоратись лише потужна техніка аграріїв. Так і сталося.

Ще з листопада минулого року технічний директор агрофірми "Вікторія" Роман Бабенко постійно тримав під контролем готовність техніки до складних погодних умов. І коли негода накрила область снігом, вся техніка підприємства виїхала на розчистку доріг. Тоді протягом декількох днів зі снігового полону вдалося звільнити 23 населені пункти.

«Як ми і готувались грудень 2016 і січень 2017 років були не простими. 5 великих снігопадів буквально завалювали нас, перевершуючи наші очікування. Але ми витримали цей удар і змогли своїми силами впоратись зі стихією. Проте , ми не поспішаємо «видихати», адже синоптики прогнозують, що і лютий буде сніжним, а практика показує, що засипати може і в березні. То ж щодня перевіряємо техніку, яка задіяна в боротьбі з заметами» говорить Роман Бабенко.

Таку ж роботу провели працівники агрофірми «Колос» під керівництвом директора Сергія Паська. Як і обіцяв Сергій Михайлович на початку зими, вони також підготувались до снігопадів. Цьогоріч чистили дороги не лише в Ганнівці-Вирівській та Улянівці. «Ця зима навіть нас здивувала частотою снігопадів. Проте ми змогли звільнити від снігу в найкоротші терміни не лише великі села. Я думаю, жителі Садового, Терещенків, Супрунівки, Дяківки, Олександрівки та багатьох інших маленьких сіл відчули нашу турботу, адже часто надходять і листи, і телефонні дзвінки з подякою. І після цих слів нам залишається лише тримати марку, адже люди нам довіряють, а ми не можемо дозволити собі їх підвести».

Тож приємно відзначити, що зараз аграрії на селі показують себе не лише як зразкові господарі в полі чи на фермі, але й як підприємці, які працюють на благо села, що кормить всю країну.