Є питання? Телефонуй нам: 05443-97-1-52

Завдяки агрофірмі «Вікторія» цього року 31 учасник антитерористичної операції на сході України отримав земельні ділянки. Тепер у кожного з них по 2 гектари ріллі на території Михайлівської сільради, що на Буринщині. Нещодавно військовим вручили документи на землю.

Один із учасників АТО, Андрій Савічєв, який теж отримав свою ділянку, розповідає: «Спочатку ми самі намагалися пройти всю цю бюрократичну машину, ми двічі зверталися, але наші документи повертали. Час ішов – а результату не було. Потім дізналися, що агрофірма «Вікторія» допомагала з цим питанням іншим хлопцям і вирішили звернутися – і ми вдячні керівництву підприємства, що відгукнулися і допомогли».

Фахівці агрофірми «Вікторія» вже другий рік поспіль допомагають учасникам АТО отримати земельні ділянки, на які вони мають право. Адже розібратися з бюрократизмом та купою довідок, які треба зібрати для отримання землі, для пересічного громадянина – справа непроста та нервова. Тож аграрії допомагають захисникам у цьому.

«Це, напевно найбільша кількість військових, що одночасно отримали ці дозволи. В основному у нас від 10 до 20 чоловік проходить, говорить начальник управління соціального захисту населення Білопільської РДА Іван Сіденко. – Тільки Завдяки агрофірмі «Вікторія» та особисто її керівнику Сергію Бондаренку таким чином ці учасники АТО отримали свою землю».

Торік аграрії допомогли в цьому 25-ти учасникам бойових дій в Павлівській сільраді, що на Білопільщині, в цьому році – 31, тепер уже в Буринському районі. В агрофірмі кажуть, реалізовуватимуть цей соціальний проект й надалі. Хоча для них це також додатковий час і клопоти. Землевпорядник агрофірми «Вікторія» Олег Бичек говорить: «Часто виникали складнощі, адже введення екстериторіальності в цьому питанні почасти гальмувало процес. Бо висновки та погодження експертів направлялись в різні куточки України, але ми змогли всі зауваження та пропозиції виконати, і маємо результат».

Землі, які отримують бійці, ніким не оброблювались, хоча й знаходились поряд із полями агрофірми. Тепер же і земля не пустуватиме, і люди отримуватимуть орендну плату, і бюджети матимуть додаткові податки.

Сергій Бондаренко, генеральний директор агрофірми «Вікторія»: «Ми просто допомагаємо людям, щоб вони скористалися правом як учасники АТО отримати свої земельні ділянки. Тому що, ми бачимо, що у них є проблеми з отриманням цієї землі. І їм важко самотужки пройти цей процес. У рамках власного соціального проекту ми віддаємо шану військовим за їх відданість Україні».