Є питання? Телефонуй нам: 05443-97-1-52

40 гектарів наукових дослідів. За ініціативи заступника генерального директора з виробництва Володимира Шуляка цьогоріч агрофірма «Вікторія» розпочала низку наукових досліджень для визначення економічної та агрономічної ефективності засобів захисту рослин.

Для цього на дослідному полі, площею 42 гектари, наші фахівці висіяли озиму пшеницю з різними технологіями захисту. Спільно з відомими світовими брендами-виробниками ЗЗР (такими як «DuPon Україна», «Syngenta», «Baуer», «Basf», «Август», «Vasma») наші агрономи-дослідники мають протягом року дати свій науковий висновок щодо ефективності того чи іншого препарату, дослідити його агрономічний ефект, а також визначити найнижчу собівартість вирощеної продукції.

Усі учасники експерименту можуть пропонувати свої ідеї щодо захисту озимини. Дослідження триватиме до серпня 2018 року. А вже після збирання врожаю наші науковці та економісти дадуть свій вердикт щодо ефективності відомих засобів захисту рослин.

Володимир Шуляк, заступник генерального директора з виробництва ТОВ агрофірма «Вікторія»: «Аграрне виробництво – це надзвичайно складний і енергоємний процес як з точки зору фінансових, матеріальних ресурсів, так і з точки зору наукової думки. У своєму виробництві ми застосовуємо передові технології світових компаній, але поряд з цим, як добрий господар, впроваджуємо власні розробки, займаємось науковими дослідженнями. Ми певні, що саме наукова думка – є основоположною для агропромислового виробництва, адже на цей сектор економіки зараз покладається найвища відповідальність щодо стабілізації експортного балансу в державі та поповнення валютних резервів державного бюджету».