Найбільш популярна бобова культура цьогоріч демонструє непогані результати. «При подальших сприятливих погодних умовах розраховуємо на врожай, не гірший за минулорічний», говорить директор з виробництва агрофірми «Вікторія» Іван Калюжний.
За його словами, особливістю сої є те, що вона обробляється інокулянтом, який виробляє бульбочкові бактерії, а ті, у свою чергу, синтезують азот. Тобто, при мінімальному стартовому внесенні добрив бере їх виробництво на себе. Крім цього науковці рекомендують сіяти сою 2 роки на одних і тих же площах, що значно економить витрати агровиробників. За даними аналітичної статті сайту «Латифундист», цьогоріч у світі очікується рекордний врожай сої, який може сягнути 135 млн. тон.